Otobüslerde Hayatta Kalma Rehberi


21. Yüzyıl Türkiye gençliğinin en çok kullandığı ulaşım aracı Eshot Otobüsleri.

Şimdi size bi kaç tavsiyede bulunup hayatınızı kolaylaştırmaya çalışayım.
Buraya madde madde yazmak yerine aklıma gelenleri dökeyim. Bakalım ben otobüslerde neler yapıyorum.

EN ARKANIN ÖNEMİ!
Eğer bindiğiniz otobüs orta derecede kalabalıksa yani nefes alınabiliyor fakat oturulacak yer yoksa en önemli tavsiyem en arkaya kadar yürüyün. Bu yeni model otobüslerde belinizi dayayabileceğiniz bi eğim de var rahat rahat oturursunuz. Tek dezavantajı en arkaya oturan insanlar genelde çok geç kalkarlar o yüzden oturma şansınız az olabilir.

KÖRÜK HAYAT KURTARIR!
Körükler otobüsün hayat kurtaran parçalarıdır. Çok kalabalık bi otobüste direk kendinizi körüğe yerleştirin. Hem otobüsün ortasında olduğunuzdan boşalan koltukları değerlendirebilirsiniz. Yalnız yenilerin körükleri çok kötü gerçekten hiç rahat değil.

OTOBÜSÜN GÜZERGAHINI BİLİN!
Çok kalabalık olan otobüslerde benim gibi rahat bi insansanız bunalabilir bi an evvel inmek isteyebilirsiniz. Aynı yere giden otobüslerin çoğunun güzergahı belli noktalarda birleşir. Bu güzergahları iyi bilirseniz otobüsten inip daha boş olan bir diğer otobüse binebilirsiniz. Kentkart nası olsa bedava basıyor.

BİNDİĞİM OTOBÜS NEREYE GİDİYOR?
Bindiğiniz otobüs Buca-Karşıyaka (514) gibi bir otobüsse otobüsteki insanlara iyi bakın. Yeşilderede inme ihtimali olan pale vatandaşların bulunduğu taraflara yakın olun kalkarlarsa direk oturabilirsiniz. Veya çıtır ve süslü bi kız varsa muhtemelen Karşıyaka'ya kadar yolunuz vardır o yüzden yanından uzaklaşın sonuç hüsran olur.

EN ARKA HEP İYİDİR!
Otobüs boşken hep en arkalara oturmayı tercih edin. Çünkü yervermeniz gereken yaşlı vatandaşlar genelde önde boş yer bulup otururlar. Veya önlerden biri kalkar ve ona yer verir.

YÜKSEK KOLTUKLARI DEĞİL ALÇAK KOLTUKLARI TERCİH EDİN!
Yüksek koltukların (tekerlek üstü) arkasında genelde alçak 2 koltuk olur. Her zaman tercihiniz olsunlar arkada kaybolacağınızdan insanlar sizi farketmez ve yaşlılar için potansiyel yer olmazsınız.

ODACIKLARDA YERİNİZİ ALIN.
Her otobüste koltukların ayrıldığı odacık diyebileceğimiz yerler vardır. Oraların köşelerine yerleşirseniz ayakta fakat rahat bi yolculuk sürdürebilirsiniz.

KAPILAR DA İYİDİR!
Çok kalabalık otobüslerde kapıların tutacaklarına tutunup da gidebilirsiniz. Pek rahat değildir ama akraba olmaktan iyidir. Kapıların açılıp kapandığı zamanlara dikkat ederek güzel bi yolculuk sürdürebilirsiniz.

BOŞLUKLARI YAKALAYIN!
İnsanlarımız hiçbişey bilmediği gibi otobüslerde yolculuk etmeyide bilmezler. Bu yüzden size tavsiyem arada bir şöyle kafanızı kaldırıp arkalardaki boş yerleri görmeniz. Aralardan sıyrılıp oralara ulaşabilirsiniz.

TERS KOLTUKLAR AZ TERCİH EDİLİR!
Boş otobüslerde ters koltuklara oturursanız oldukça rahat edersiniz. Çünkü çoğu insan çeşitli sebeplerle ters koltukları tercih etmezler. Eğer ters koltuk sorununuzu aşarsanız sizin yararınıza olur.

4 LÜ KOLTUKLARDAN ÇEKİNMEYİN!
İnsanlar 4lü koltuklara oturmayı pek sevmezler bu yüzden en son tercih edilir. Özellikle arkadaş grubuysanız sizi kaldırmayada çekineceklernden 4 lü koltukları tercih edin.


Benim aklıma gelen tavsiyeler bunlar eminim sizlerinde bu tip yöntemleri vardır. Umarım işinize yarar. Hepinize güvenli ve rahat yolculuklar.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kesınlıkle bunun kıtabı cıkmalı. Cep Kıtabı seklınde. Otobuste Kıtap Okuma ekolununde bır gerekcesı daha olusur boylelıkle.