akımlar ve getiri götürüleri , akım genetiği , mutantlar , mitralar ve fark-lılar

Akımlar günümüz tineycır gencliğinin yaşama bakış açısını yansıtan işte panktır , imodur , hipap reptir , metaldir , raktır , kıropaçidir türlü türlü çeşitleriyle kozmopolit toplum yapısının temel taşlarıdır. şimdi bir kıbrıs şehitlerine çıktığında emo sundan metalcisine entelinden tikkysine türlü insanla karşılaşmak garip tabi.

Toplumdaki gruplaşma , kutuplaşma.

Emo faşisti yüz binlerce insan vardır. Belki de bende emo faşistiyim. Ben de tilt oluyorum hani. (:

Akımların insanları ne modlara soktuğunun üstünde başka bi yazıda dururuz. Aklımdaki şey gözlemlediğim olaylardan yola çıkıp bazı rahatsızlık duyduğum şeyleri aktarmak. Sonuçta herkes bir güruha bağlı olmak çabasında ve şeklini şemalini belli ediyor. Sonuçta insan olmanın bir getirisidir. Herkes bir akıma dönem dönem kapılır ve yer alır bu akımda.

Mitralık ve Farklı-lık adını taktığım bir olgu vardır da o da şudur , kimi insanlar kafalarında felsefelerini , kavramlarını oturtmuş ve hiçbir güruha takılmadan herşeyi dinlerim , herşeyi giyerim , akım insanın kendine yakışanı giymesidir modundaki güzel insanlardır.

şöylede bi not düşeyim , kendimi de burdan sayarım. ha sen emosun , sen panksın dersiniz saygı duyarım. ükelalık etmeyelim. hepimiz insanız hatalarımız olacaktır.

Mitralar gözümde kendine yakışanı giyen , kültür bakımından bilgili fakat bilgisini sürekli bağıra bağıra söylemeyen hoş hanımkızlarımızdır.

Farklı-lar ise yine kendi tarzı belli , dinlediği müzikten tut hobilerine kadar elinden geldiğince araştıran okuyan bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayan , kendini güzelce ifade eden düzgün konuşan abilerdir.

Akım genetiği ise hepinizin bildiği gibi işte kılıksal boyutlardır , kafasal boyutlardır. Ha kimi akımların genetiği vardır misal bi metal genres kafası olan adamlar vardır tanıdıklarımın çoğu yani en azından o kültürü tam anlamıyla sindirmiş olan adamlar çok sağlamdır. ama tabi herşeyi gösteriş olsun diye yapanlar vardır ki hiçbi alt yapı olmadan ortaya çıkarlar. hani onlarda fıstır. emonun bile emo kültürünü almışına saygım var.

Mutantlar vardır bide. Mitra yada Farklı olma çabasında olan sırf cool görünmek adına Nietz...Niçe muhabbetleri yapan. Ekşisözlük bilgileriyle atıp tutan. Ultracool görünmek adına abuk giyinen şapkalar takan fotoğraf çeken tipler vardır. hiç hazzetmem. kendileri tamamen kültür mutasyonudur. her şey enjekte edilince doğal olarak bünyede patlama yapar. böyle tipler çıkar ortaya. hoş değildir bilmişlik taslamaları ortalık yerde.

bunlar özetten ilk paragrafı yazmak anlayan ilkokul öğrencisi mantığındadır.

her ne hata ettiysem affedin. içimi döktüm.

Bir kültürü mü ? Bir akımı mı ? Neyi sahipleniyorsanız sahiplenin onu yalayın yutun hayatınızı ona göre ayarlayın. Farklı yada mitra mı olacaksınız tamam o da kabul , onu da gösteriş için değil cidden öyle olmayı sevdiğiniz için yapın.

canımı yeyin.

hadi afiyet olsun.

Mazın ve ötesi

Hayatta bazen

bazı şeylerden vazgeçip , umursamadan

hiç kimseye , hiçbirşeye ihtiyaç duymadan yaşayabilmek

böyle bir seçenek olması.

zor fakat gerçekten özgürlüğe kavuşturacak bir seçenek...

suratı patatese benzeyen hocaya bi tokat atıp camdan atlayarak sınıftan koşarak kaçmak olsa keşke...

veya ne bileyim piyizini hocanın avel avel bakan suratı önünde yapmak.

bir gelecek olmaması , umutlarının olmaması.

evet hepimiz umutlarımızın kölesiyiz...

zincirleri kırmak çok zor.

saygılar tyler abi...


( fight club kuruyoruz kayıtlar texen'e ... :) )