Tarihte Bugün

1729. Matbaa Türkiye'ye girdi. "Vankulî Lûgatı" basıldı.Türkiye'de matbaanın yerleşmesi, Katip Çelebi ve Macar asıllı İbrahim Müteferrika'nın çabalarıyla gerçekleşti.

1942. Öğrencilere sigara içme ve nişan yüzüğü takma yasağı getirildi.

1943. Almanlar Stalingrad'da yenildi.

1968. Vietkong büyük bir saldırıya geçti; Saygon'daki Amerikan elçiliği 6 saat işgal edildi.

1981. Justin Timberlake doğdu.

1993 İsa Doğdu.

1999.Barış Manço öldü.

2009 İsa 16 yaşına bastı.


-Uyarlamadır. :*

Bugün benim doğumgünüm.

Arkama baktım. 15 tane çocuk var. 16. sını aldım öptüm ve aralarına gönderdim. Şimdi 17. nin elini tutuyorum.

En güzel doğumgünlerimden birini yaşadım bu yıl. Arkadaşım,dostum dediğim tüm insanlarla (bazıları olmadı ama olsun onların yürekleri bizleydi eminim.) beraber kutladım doğumgünümü. O eğlence ortamında bile duygulandım aslında beni o kadar insan sevse bile yeter.

Yıllar geçti bisürü şey değişti hayatımda ama şöyle bakınca iyi bi insanım ve güzel bi hayat yaşamışım. Anılar kimi zaman acı ama çoğu zamanda tatlı.

Şaka maka yaşlanıyoruz haa...

Ama bi his var içimde 16 yaş harbi super sweet olacak. Sevde var bu yaşımda kesin süper olcak :D.

Nice yıllara bana (:.

Kendine İyi Bak

Kendine iyi bak
Bugün biraz üzgünüm..

Verse;
Çoğunluk herşeyi kabullenendi
Kim kimi yendi, çok mu önemli ?
Bana baksana benden sanane
Kendimi anlatamadım hiç kendime
İçim ağlar deme sakın dayan
Gözlerinin rengi yıldızlardan
Yanıma gel be pamuk prenses
Kafamın içinde paniktir her ses
Yetmedi yak bitmedi çek için
Doldu dumanı dost bildiğin için
Sen de mi iğrendin benim gibi ?
İşin içi çıkarsa hep canım cicim
Uyan rüyadan, kalk bu yataktan
Uyan rüyadan, kendine gel Can
Uyan rüyadan, bir kere baksam
Geri dönemem ben anlatamadım
Tutamayacağım her sözü ben verdim
Boşver desem de boşveremezdim
Bilirim ben sonu hep aynı
Ağrı ve boktan his bu her yerim
Deli gibi med ve cezir bu gönlümün
Hastalıklı yanı size kalsın
Git yalan olunca dön gel dediler
No.1 susunca başlayamazsın
Şimdiki dostumun adı bir hiçlik
Hep bir ağızdan "kendine iyi bak."
Her yeri sararsa hatıralarım
Herşeyi değilde kendimi yakarım
İnsanlar boş kutu gibi dostum
Tekmeledikçe be ses çıkarırlar
İçine atanlar intikam hırsı
Geçmiş kırmızı kutu kola tarzı
Uyan artık rüyadan dedi
Kimseye anlatamadım derdimi
Benim hayallerim derin bataklık
Seni de çeker içine uzak dur artık
Yağmurdan önce gelen hiç
Zaten ölmeye gelmedik mi biz ?
Sen beni boşver kendine iyi bak
Yalan be yaşayabilirsin bensiz..

No.1-Kendine İyi Bak.

_____

Doğumgünü yazısı sabaha (:

Texen ft. Jesus 93' ( our super sweet sixteen )

Teksen partinin fiziki kısmından bahsetti ayrıntılarla. Ben kimyevi kısmını anlatayım mı? Anlatayım hadi.

Bugünün bizim için özelliği değer verip davet ettiklerimizin davet etmediklerimiz gibi olup olmadıklarını öğrenmekti. Bi bakıma Teksen'in de ağzından konuşuyor olabilirim ama onunda hissettikleri aşağı yukarı bu ölçüdedir. Gelen arkadaşların hepsine çok çok teşekkür ediyorum ben. Gelemeyen ve açık sebepleri olan (bahane değil,sebep)arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz en azından nedenleri belliydi.

Çok güzel bi gün oldu diyebilirim sabah kalkıp otobüse binmesinden pastayı almasına mekana gitmesine kadar hepsi gayet güzeldi. Yapmak isteyip de yapamadığım konuşmayı aktarayım şimdi size. O an ordaymışcasına dinleyin.

"Bugün aramızda bulunduğunuz için bizler için değerli insanlar olduğunuzu tahmin etmişsinizdir. Hepinize öncelikle teşekkürler geldiğiniz ve önemsediğiniz için. Burada bulunan arkadaşlar bu güzel günde yanımızdaysa eminim en kötü günlerimizdede yanımızda olacaktır. Bugün içimi burkan tek şey hep böyle bi organizasyonda yanımda olsun istediğim Sencer kardeşimin olmayışıdır. O da yukarıdan bizi izliyordur eminim. Son olarak bu güzel organizasyon konusunda ortak olduğum Teksen'e ve bana yaşama şevki veren Sevde'ye ve buraya geldiğiniz için hepinize tekrar tekrar teşekkürler."

:).

Hepinize çok teşekkürler iyi ki varsınız.

Otobüslerde Hayatta Kalma Rehberi


21. Yüzyıl Türkiye gençliğinin en çok kullandığı ulaşım aracı Eshot Otobüsleri.

Şimdi size bi kaç tavsiyede bulunup hayatınızı kolaylaştırmaya çalışayım.
Buraya madde madde yazmak yerine aklıma gelenleri dökeyim. Bakalım ben otobüslerde neler yapıyorum.

EN ARKANIN ÖNEMİ!
Eğer bindiğiniz otobüs orta derecede kalabalıksa yani nefes alınabiliyor fakat oturulacak yer yoksa en önemli tavsiyem en arkaya kadar yürüyün. Bu yeni model otobüslerde belinizi dayayabileceğiniz bi eğim de var rahat rahat oturursunuz. Tek dezavantajı en arkaya oturan insanlar genelde çok geç kalkarlar o yüzden oturma şansınız az olabilir.

KÖRÜK HAYAT KURTARIR!
Körükler otobüsün hayat kurtaran parçalarıdır. Çok kalabalık bi otobüste direk kendinizi körüğe yerleştirin. Hem otobüsün ortasında olduğunuzdan boşalan koltukları değerlendirebilirsiniz. Yalnız yenilerin körükleri çok kötü gerçekten hiç rahat değil.

OTOBÜSÜN GÜZERGAHINI BİLİN!
Çok kalabalık olan otobüslerde benim gibi rahat bi insansanız bunalabilir bi an evvel inmek isteyebilirsiniz. Aynı yere giden otobüslerin çoğunun güzergahı belli noktalarda birleşir. Bu güzergahları iyi bilirseniz otobüsten inip daha boş olan bir diğer otobüse binebilirsiniz. Kentkart nası olsa bedava basıyor.

BİNDİĞİM OTOBÜS NEREYE GİDİYOR?
Bindiğiniz otobüs Buca-Karşıyaka (514) gibi bir otobüsse otobüsteki insanlara iyi bakın. Yeşilderede inme ihtimali olan pale vatandaşların bulunduğu taraflara yakın olun kalkarlarsa direk oturabilirsiniz. Veya çıtır ve süslü bi kız varsa muhtemelen Karşıyaka'ya kadar yolunuz vardır o yüzden yanından uzaklaşın sonuç hüsran olur.

EN ARKA HEP İYİDİR!
Otobüs boşken hep en arkalara oturmayı tercih edin. Çünkü yervermeniz gereken yaşlı vatandaşlar genelde önde boş yer bulup otururlar. Veya önlerden biri kalkar ve ona yer verir.

YÜKSEK KOLTUKLARI DEĞİL ALÇAK KOLTUKLARI TERCİH EDİN!
Yüksek koltukların (tekerlek üstü) arkasında genelde alçak 2 koltuk olur. Her zaman tercihiniz olsunlar arkada kaybolacağınızdan insanlar sizi farketmez ve yaşlılar için potansiyel yer olmazsınız.

ODACIKLARDA YERİNİZİ ALIN.
Her otobüste koltukların ayrıldığı odacık diyebileceğimiz yerler vardır. Oraların köşelerine yerleşirseniz ayakta fakat rahat bi yolculuk sürdürebilirsiniz.

KAPILAR DA İYİDİR!
Çok kalabalık otobüslerde kapıların tutacaklarına tutunup da gidebilirsiniz. Pek rahat değildir ama akraba olmaktan iyidir. Kapıların açılıp kapandığı zamanlara dikkat ederek güzel bi yolculuk sürdürebilirsiniz.

BOŞLUKLARI YAKALAYIN!
İnsanlarımız hiçbişey bilmediği gibi otobüslerde yolculuk etmeyide bilmezler. Bu yüzden size tavsiyem arada bir şöyle kafanızı kaldırıp arkalardaki boş yerleri görmeniz. Aralardan sıyrılıp oralara ulaşabilirsiniz.

TERS KOLTUKLAR AZ TERCİH EDİLİR!
Boş otobüslerde ters koltuklara oturursanız oldukça rahat edersiniz. Çünkü çoğu insan çeşitli sebeplerle ters koltukları tercih etmezler. Eğer ters koltuk sorununuzu aşarsanız sizin yararınıza olur.

4 LÜ KOLTUKLARDAN ÇEKİNMEYİN!
İnsanlar 4lü koltuklara oturmayı pek sevmezler bu yüzden en son tercih edilir. Özellikle arkadaş grubuysanız sizi kaldırmayada çekineceklernden 4 lü koltukları tercih edin.


Benim aklıma gelen tavsiyeler bunlar eminim sizlerinde bu tip yöntemleri vardır. Umarım işinize yarar. Hepinize güvenli ve rahat yolculuklar.

Tecrübe ile sabit


6 aydır tanıdığın bi insan vardır.
Düzenlediğin bi organizasyona davet edersin. Çok uzak der gelmez.

-Çocuk neden sakat abi?
-Doğuştan.
...
-Doğuştan değil aslında.

Ohaaa

Aslında bunlar tamamen beynimde oluşturduğum önyargılar aforizmasının obsesif bir yansısı olabilir.

2 Yıl Sonra İlk Kez

2 yıl oldu bu space'yi açalı.İlk açtığımdaki heycanımı hatırlıyorumda neler yazmıştım buralara.Yazdıklarıma herşey yakıştırılabilir aslında...Çaylaklık,toyluk,kıroluk,mallık,çocukluk vs.

Bunları eklerken kendimi bir site kurmuş gibi hissediyordum her zamanki heycanımla...Bilmiyordumki kimsenin girmeyeceğini.
Kendi kendime habercilik oynuyordum işte.Sonradan blog denilen olayın bazı insanlar için günlük olarak diğer insanlar için kız tavlama aracı olarak kullanıldığını anladım.Okuyan okur bundan sonrasını okumayan okumaz...

Peki bu iki yılda ne değişti?

Şöyle açıklamam lazım.İnsanoğlu hakkında bilgi sahibi oldum.8 yılın nasıl hiçe sayılabileceğini, 6 ay boyunca 1 saat bile görüşmemenin nasıl "naber moruk" muhabbetine dönüşebileceğini.Bundan sonra belkide hiç görmeyeceğim insanlarla neler yaşadığımı düşününce 8 yılımın hiçte boş geçmediği aklıma geliyor.Aslında onlardan ayırldığım güne kadar herşeyin bitmesini çok aşırı istiyordum.Okuldan kurtulmak yeni bir hayata adım atmak.Sadece bir kaç kişiyle görüşmek.

Sonradan anladım ki yaşanılan herşey aklıma geldikçe bana çok koyuyor.

Bu aralar tek o konuda karamsarım.2 Gün sonra Uğurla,Secoyla ve daha adını sayamayacağım 30 kişiyle aynı sıralara oturamamak beni üzüyor.

Devamında ne var...Lise!

Lise hayatına başlarken arkadaşlık konusunda çok şanslı başlıyorum aslında...İlkokuldan 8 yıldır beraber olduğum bir arkadaşımla aynı sınıftayız.


Bi kaç tane daha iyi diyebileceğim arkadaşım var sanırım.Okullar başlayınca belli olcak herşey tabi...Bi tanede çok kıl olduğum insan var...


ve tekrar yineliyorum...

Geçtiğimiz 3 yıl boyunca beni gülümseten ve ağlatan herşeye ama herşeye teşekkürler.Sizler sayesinde büyüdüm ben.

ve şimdi söylüyorum...

Varacağım 4 yılın sonunda beni güldüren ve üzen herkese teşekkürler.Sizler sayesinde en iyi olucam...



İsa...

....................................

Şimdi bu yazı ne diyeceksiniz. Açıklayayım. Bu yazıyı ben 15 Eylül 2007 de yazdım. Bugün tozlu arşivlere bi üff deme günüydü benim için. Görmek istemediğim bi kaç şeyi çöpe attım falan. Ama aralarından bunu çektim çıkarttım. Benim için özel olan bi kaç şeyi de sakladım. Buyrun okuyun bakalım ailenizin İsa'sı ne kadar değişmiş.

Onla Olmak.

Onla olmak
Tam sınıfa girdiğin anda gözlerinin onu araması ama başını öne eğmek. O seni farkedene kadar utanmak. Her sabah aynı şeyi hissetmek.
Onla olmak
Elele tutuşmuşken başını eğdiğinde gözlerinde küçük bi kızın ışığını görmek. Saf ve çok güzel.
Onla olmak
Yağan yağmurda ıslanmışken yalnız olsan küfürler edeceğin durumda onla gülmek.
Onla olmak
Canı en ufak yandığında ömründen ömür gitmesi. Hemen yanına koşmak. Ağlarsa gözyaşlarını silmek,ellerini tutmak,sarılıp,öpmek.
Onla olmak
Otobüse binene kadar babandan fırça yemek pahasına beklemek.Otobüse binince arkasından bakmak.
Onla olmak
Eve gittiğinde sana mesaj attığında içinin rahatlaması.
Onla olmak
Karşıdan karşıya yalnız geçmesine izin vermemek,arabaların geldiği tarafa göre yer değiştirmek.
Onla olmak
Güldüğü zaman dünyanın en tatlı insanı olduğunu söylemek istemek ama ona dalıp gitmek.
Onla olmak
Karnı acıktığında güzel bi restoran bulup hemen götürmek.
Onla olmak
Bi iki bira içtikten sonra sürekli sarhoş musun iyi misin diye sormak.
Onla olmak
Her attığın golde onun aklına gelmesi.
Onla olmak
Gecenin bi saati ona özel bi şiir ve bunları yazmak.

...

Selam Dünyalı!!



Ve Da Poet'in yeni albümü ellerimde.

Hoşçakal

Bugün damarlarimda kan yerine ayrilik dolasiyor
Bugün ellerime ellerin yerine yalnizlik dokunuyor
Ve ask simdi cok uzakta uyuyan bir cocugun kalbidir
Ve ask simdi cok uzakta uyuyan bir cocugun kalbindedir
Bugün parmaklarima saclarin yerine sessizlik dolaniyor
Bugün bana kollarin yerine karanlik sariliyor
Ve ask simdi cok uzakta uyuyan bir cocugun kalbidir
Ve simdi bir kalbi bir bendenden ayirip gitmenin tam vaktidir
Hoscakal…

Keşke Şimdi

Keşke şimdi ölsem dedi içinden.
Keşke şimdi ölsem.
Geçmek bilmeyen hastalığından,bir türlü mutlu edemediği sevgilisinden,çok kötü olan notlarından ve bu dünyadan kurtulsam dedi.
Bir kaç saniye sonra soğuk bir his yayıldı vücudunda.
Ölmüştü.
Uyandığında tanrı olduğunu zannettiği bir adam gümüş çerçeveli bir aynaya bakıyordu.
Heryer bembeyaz bir çöl gibi uçsuz bucaksızdı. Üstünde ölmeden önceki kıyafetleri vardı. Tanrı olduğunu sandığı adamsa beyaz bi entari giymişti.
Adam ona dönüp gel yanıma dedi.
Aynaya baktığında pencerenin pervazında oturan kendisini gördü.Ölmeyi hayal ediyordu o sırada. Bi kaç saniye sonra elinde kağıtlarla kız arkadaşı geldi. Doktor raporunu gösterdi önce. İlaçlarını düzenli kullanırsa iyileşecekti!!
O da ne diğer kağıt!!
Notları beklediğinden iyiydi.!
Bu ikisinden güzel bi haber olamazdı heralde.
Ama vardı... Kız arkadaşı boynuna atladı ve herşeyin daha güzel olacağını artık kavga etmeyeceklerini söyledi.
Ağlamaya başladı.
Tanrı sandığı adam onu uzaktan seyrediyordu.
-Neden?
-Bu ayna benim yarattığım bir oyuncak...tıpkı senin gibi.

Ütopik


Şafağa 2 saat vardı.
Geniş kanatlarını açıp derinliğe atladı. Karşıdan gelen 2 oku refleksleriyle atlatıp cehennem çukuruna pike yaptı.
Cehennemdekilerin sıcak nefeslerini hissediyordu. Onlarda uzun ve yılansı dillerini ona uzatıyorlardı.
Asil bir cennet savaşçısı için çok aşağılayıcı bi durumdu.
Fakat koruması gereken bir cennet ve meleği vardı.

cehennemin duvarları şimdi parçalanıyordu.


Gümişi zırhı onu korumaya yeterdi. Taş zemine indiğinde 4 ucubenin üstüne geldiğini farketti. Beyaz ve kutsanmış çelikten kılıcını çekti.

Kara baltasını üstüne vurmak isteyen ucubunenin başını kesti.
Gümüş kılıç kanı tatmıştı.

Diğer 4 ucubeyle dans edercesine savaştı. Hepsi öldüğünde ortadaki kutsal şarap dolu kazana yöneldi. İçtiğinde tüm güç ona geçecekti.

...ama iblis
Dur.

İblis'in söylediği sözleri anlamıyordu. Elini kazana attığında boynundan bir akım geçtiğini farketti.
Kaskatı kesildi ve düştü.

kaybetmişti.
kaybetmedin!!


Bu meleğin sesiydi. Onun meleğiydi bu.

Kanatlarını kıpırdattı.

İblisin sırtı ona dönüktü.
Kılıcını çekti ve iblise sapladı.
Son bi hamleyle iblis ona son sözlerini söyledi.

Yere düştü tekrar...Gırtlağında bir sıcaklık hissetti.Tükürdüğünde kanı farketti.
Ölüyordu...

Yalvardı...lütfen gel.
Meleği ordaydı. Başını dizlerine koydu ve onu öptü.
Dudaklarındaki kanlar silinmişti.


O sabah güneş doğduğunda herkes mutluydu.
Fakat onlar çok uzaktaydılar.

Sokak Sanatı

Değdimi boyun eğdimi?
-Ceza- geldimi başın göğe erdimi?
Haram lokmaları dizdiniz boğazda kalmasın itin
Tatlı dilin önemi yok bitin
Sokaklardaki bu gerceği çekene sor
çekene zor çekene kor alev
Yandı gözler sabahlara kadar çalışan eller
Evler ekmek bekler gecekondu ve viraneler
As yedirememis bebegine üzgün anneler
Onsekiz saat mesai Üc kurusta para
Sabahlara kadar sokakta yapilan isporta
El arabasiyla kit kanaat gecim
Her türlü fatura dert hayat sert
Kim ola mert Yoo!
Siftahsiz bekleyisler,bacak yoran yokuslar
Inisler,sokakta alin teriyle para beklemekteler
Ek is cevirenler ev gecindirenler
Sokak sanati bu begenmeyenler ...


Sokak bir armoni ayni seramoni
Dinle sen dünyayi sanki yirtik ayakkabi
Geceler cok kati kalmadi hic tadi
Gece gündüz mücadele iste sokak sanatı

Bosu bosuna kosma
Hosuna gitti kus-Bakisi bakmak
yaklas tasina sadik olana asina terini katana
Savasi yaklas ta seyret
Sokaktaki mücadele benzemez seninkine
Nerede kaldi el emegi göz nuru alin teri?
Agrimakta beli sirta cuval,yasida elli
Nasirlanmis elleri helal kazanmis bu besbelli
Sirtlan akbaba cakal gibi les yiyen
Hazira konmak isteyen emek sömüren
Hortum eden-Dualar hemen gebermesi icin
Simitcinin cöpcünün vesaire vesaire
Sokaktaki sanatci ödül almaz
Hak eder ve kazanir
Kit kanaat olsada ya Sabir ya Sabir
Döküldü terler her zaman sapir sapir
Karda olsa gene soguk terler bosalir

Sokak bir armoni ayni seramoni
Dinle sen dünyayi sanki yirtik ayakkabi
Geceler çok kati kalmadi hiç tadi
Gece gündüz mücadele iste sokak sanati

Kac taksici canindan oldu para icin
Kani donmus sifirin altinda beyinler yüzünden
Bu kadar kolay mi
Kimi icin bu olay mi
Keyfi tikir olan acaba bunlari duyarmi?
Kahpeler kahpe zihniyetleriyle icimizdeler
Sabahlara kadar yirtinircasina calisap ezilen
Evine bir lokma ekmek götüren Herkez
Sanatcidir benim icin sokak icinde
Dikkat edin saygi gösterin iyi seyredin
Düsünün ve takdir edin
Ödüllendirin : Sokak sanati bu inkar etmeyin
Ezeli ve ebedi sanattir bu red etmeyin

Sokak bir armoni ayni seramoni
Dinle sen dünyayi sanki yirtik ayakkabi
Geceler cok kati kalmadi hic tadi
Gece gündüz mücadele iste sokak sanati

Psikopatlık Derecesi

Ellerini tuttum.
Kulaklarımda Goodbye My Love çalıyordu.
Sen çok mutluydun.
Bende.
O an dünya yansa heralde umursamazdık.
Öptüm seni.
Sonra ayakta durduğum yarım saat boyunca gözlerini düşündüm.
Hayat senle anlamlıydı.

Seni piskopat gibi seviyorum.

Alcatraz Connectionz

Blogumda bi albüm incelemesi olayına giricem bildiğiniz üzere rap müzik seven bi insanım. O yüzden albümleri dinlememiş olsanız bile anlatış tarzım konusunda ne eksik ne kötü onu belirtecek tarzda yorumlar yazarsanız sizi öperim. (:

Şimdi Alcatraz Connectionz Sansar Salvo'nun başında bulunduğu oluşum olan Alcatraz'ın anlaşıldığı gibi bağlantıda olduğu isimlerle yaptığı albümü. Albüm totalde 22 şarkıdan oluşuyor. Toplama bir albüm gibi.

Albüme genel bi bakış atarsak

Sözler: %78
Beatz: %80

Track 1: Rahat Ol-Sansar Salvo-Şehinşah-Telaş-Hayki

Şarkı beat bakımından değişimli ilginç bir şarkı Sansar herzamanki gibi iyi bu şarkıda. Şehinşah kısa bi verse okumuş ama bildiğimiz Şeyho herzaman iyidir. Telaş'ı iyi buldum bu şarkıda. Hayki de 4-4lük bir performans sergilemiş. Albümün önemli şarkılarından.

Track 2: Vakti Geldi-Dirty Cash
Beat gerçekten hoş üstüne güzel sözler okunabilir. Dirty Cash'in sesi çok gitmemiş bence pek beğenmedim. O beatin üstüne daha iyi okunabilirdi diye düşünüyorum. Yine de Dirty Cash kendini geliştirebilecek bi MC.

Track 3: Mankafa-E Life aka Simsar
Bu şarkının beatini de beğendim. Fakat e-life...

Track 4: Meydana-Sansar Salvo feat. Rıfat Al Zein
Sansar çok net okumuş bu şarkıda kalitesi yine belli.
"Üstümüzde Versace ile getto da geziyoruz."
Rıfat Al Zein'e gelince Almanca giren vokal fena değil bence beğendim açıkçası.

Track 5: Logaritma Kafiyeler-Pit 10 & Sansar
Türkçe rapte en sevdiğim 2 mc bu şarkıda beraber olmuş.
Ama beat çok üstte ve kayıtta bi sorun var sanki.
Beati çok sevmedim, Scratchler dışında tabii ki onlar gayet iyi. Aslında beatin oldschool bi havası var ama pek sarmadı. Pit10 da Sansar da güzel okumuş. İyi bi şarkı en azından isimler önemli.

Track 6: Mafsal-Karaktersiz Rapciler
Bu albümde en fazla dinlediğim tracklerden biri.Mafsalı önceden beri severim gerçekten iyi bi yetenek ve daha da gelişecek bence. Beat çok iyi nakarat olağanüstü iyi sözler de süper.Bu şarkı da en önemli parçalardan albümdeki.

Track 7:Gelişine Koduk-Sansar & Heja & Efsun
Sansar kısa bi verse ile girmiş. Çok beğenmedim doğrusu daha iyi yazabilirdi. Beat orta. Sansar nakaratta iyi okumuş. Heja'nın sesini beğeniyorum o da iyi okumuş sözleri de gayet iyi. Heja da çok önemli bi yetenek. Efsun'a gelince bi ses artması falan oluyo çözemedim ama iyi sayılır.

Track 8: Derdim Var- Drainoff & 9.C.C aka Recai
Beati çok çok hoş bi şarkı. 9.C.C zaten herkesin saygı duyduğu oldskool bi kişi kalitesi de belli. Drainoff da çok iyi okumuş bu şarkıda. Bence güzel bir şarkı yani klasik olmasada belli zamanlarda dinlenecek bi şarkı.

Track 9:Full As-Sansar Salvo-Dervizz-Heja
İsmiyle dikkatimi çekmişti bu şarkı. Sansar yine ilk giriyo ve şarkıyı bitiriyor. Sansar artık sonradan girsin şarkılara :). "ve taşoda beybi deme modası geçti..."
Dervizz Almanca söylemiş sanırım pek yorum yapamıyorum o yüzden. Heja iyi okumuş iyi yazmış. Heja'dan çok şey bekliyorum.

Track10:Beni İyi Tanı-Heja feat. Kily
Şarkı kayıt kalitesi olarak üst düzey mixler çok iyi yapılmış. Heja güzel giriyor ve güzel devam ediyor güzel okumuş bence. Nakarat da hoş olmuş. Kily Fransızca okuyo sanırım o konuda pek konuşamıyorum.

Track11:Esmeralda İçin Kambur Akımı-SansarSalvo&Mafsal&Newada&Rapozof&NeşetKılıç&DirtyCash&SoğukDenge&Fieber
Sultanaya 8 kişi tecavüz etseler ( Teksen :) ) daha iyi olurdu heralde. En önemli tracklerden kesinlikle dinleyin her mc 4-4lük özellikle Sansar ve Rapozof.

Track12:Pankçıların Yediği ve Rakçıların Sevdiği-Mafsal
Aha bu süper şarkı. Mafsal güzel yazmış.Dinleyin,dinletin.

Track13:Savaş Var-Önder Şahin & Sansar Salvo
Önder en sevdiğim rapcilerden biridir çok sağlam bi stili var bence. Sansar'da nakaratta ve okuduğu verse'de çok sağlam olmuş. Savaşın kasvetini yansıtıyorlar direk.İsrailin Filistine girdiği bugünlerde hoş bi şarkı.

Track14:Gözlerimin İçinde-Sansar Salvo
Sansar'ın en güzel şarkısı bu şarkı.Sansar bu şarkı hakkında şunları söylüyor:
"Hastanede kaldığım sürece yaşadıklarımı anlattım o şarkıda. Kim tarafından yayıldı bilmiyorum ben 2. albümüme saklayacaktım. Hiç hoş değil benim güvenimin bu şekilde sarsılması artık birçok insanla unreleased şarkılarımı paylaşmayacağım. Hastaneye ilk girdiğimde kolunda serumla gezen kokain i bırakmaya çalışan bir hastayla tanışmıştım onu anlattım biraz. Şoklar uyuşturucu bağımlıları ve ağır hastaların kaldığı kapalı bölümde veriliyordu ben açıkta kalıyordum şok için oraya gidiyordum ilk şoka girdikten sonra çıktığımda sarsılmıştım ve gözlerim dolmuştu bu normalmiş ilk seferde. Bir abiyle odasına gittik bana biraz nasihat verdi moralimi düzeltti o uzun süredir tedavideymiş ve o gün çıkacakmış Sorunu eroin... Onun içinde bir iki satır yazdım çok özeldir o şarkı. Umarım o da dinler. "

Track15:Zihin-Heja & Telaş
Fena bi track değil. Nakaratı ağza pelesenk oluyor.

Track16:Katil Olmak İçin Güzel Bir Gün-Pit10
Pit10 çok iyi yazmış sözler ve beat çok uyumlu. Albümün güzel parçalarından,Pit10 farkı çok belirgin. Kayıt kalitesi de iyi baya. Nakarat da çok hoş.

Track17:Gönderilmemiş Mektuplar-Sansar Salvo & Pit10
Çok çok güzel bir şarkı Sansar'ın Olympostan ayrıldığı döneme falan bir açıklama getiriyor. Pit10 ve Sansar gerçekten güzel yazmışlar ve hoş bi şarkıya imza atmışlar.

Track 18: Kazandığımız Dostluk Olsun-Günah feat. Terror Eastanbul
2 İsimden güzel bi şarkı çıkmış hoş bi track.

Track19: Sensiz Anlamsızım-Rahdan & Medusa & Onat
Sevmedim,Rahdan'ı çok sevmiyorum. Medusa iyi diyebiliriz. Onat da idare eder.

Track20: Yatılı-Sansar Salvo & Defkhan & Erk.Man
Baştaki Skit çok sağlam. Sansar yine iyi girmiş şarkıya. Sansar kariyerinin zirvesinde şuan bana göre. Beat çok güzel. Defkhan ve Erkman da iyi okumuş Defkhanın ses tonu oldukça yerinde bozmaz umarım. Erkman'ı daha önce hiç duymamıştım fakat onu da beğendim yetenekli bi isim.

Track21: Herşey Zamanla-Günah & Dirtycash
Genç isimler çalışmaları gerek bu şevkle devam ederler umarım. Kötü bi şarkı değil.

Track22: Duygusal Olmaya Gerek Yok-Sansar Salvo & Şehinşah
Albüme güzel bi bitiriş. Sansar süper yazmış ve okumuş. Şehinşah değişik bi stilde okumuş fakat beate gitmiş ben beğendim.

We Are The Champions

Bugün uzun süredir yaşadığım en "garip" gün.
Bugün güzel bi gün.
0 dan başlayayım.
Sabah kalktım ve okula geldim.
Bi sürü sınavın sonucunu öğrendim. Hayatımı dönem dönem bok eden matematikteki problemimi artık çözmüştüm. İnan bana blog çok genel yazıyorum.
Daha sonra süper bir beden yaptık.
Takımda en sevdiğim arkadaşlarım vardı
Teko,Oğuzhan ve Alican KODUUK KODUUK!
Hentbol takımımın bi elemanıyım artık,herkes beni çok seviyo.
Son olarak bi dersaneden iyi bi indirimler kazandıımı örendm :).


I live with my beertube. Drink it foreeva.

Çek Kılıcını!


Karanlık.
Ne kadar boğarsa seni boğsun.
Senin kılıcın dudaklarından dökülecek 3-5 mısra.
Aynı nakaratı 3-5 kez tekrarlayıp yorganını başına çek.
Ok...Relax.
"Onun aslında orda olmadığını bilirsen korkmadan hareket edebilirsin."
Oraya git. Bana güven o orda değil.
İstersen eline en sevmediğin bibloyu da alabilirsin.
Var olduğunu zannettiğin şeye vurmak için.
En kötü ihtimal arkana doğru sallıyacaksın bi kere :).
Korkma yok orda hiç bişey.

Şimdi yatağına dön.

Mutlu ol. Kısa süre sonra bunlarda geçecek. Geçmezse kılıcını al benden. Sırtsırta savaşalım.

Götürün Buralardan

Götür Buralardan (feat Deniz)

Verse 1;

Bi gece çikip gelebilirim kendini koru kadin
Herseye böyle basliyorum gün geldimi unutalim
Sabah 6'da ilk minibüsle evine gitmek zor adamim
Bu takdiridir yaratanin her gün elimi yikatanin
Yillarca underground rap bedava rap
Birde üstüne duyulan bunca nefret
Biseyler yapmam ve savasmam gerekiyo
Çünkü annem hayiri cevap olarak kabul etmiyo
Hayata basliyorum haydi bakalim hayirlisi
Kendi evim sokaklarin en bayirlisinda olsun
Rapçi forsu bi yere kadar her mekanda toysun
Konusu dahi olmayan sarkilar hayati anlatir
Tehlikeler atlatirsin çeteci rapçi imajinla
Bende yasamak istiyorum 10 arabayla garajimda
Silahlar patlayabilir ceza evinde tanidik çok
Beynimde bi seytan var yesil gözlü bicirik yok

Nakarat [Deniz] ;
Bu güne kadar yaptiklarimdan
Hiç bi karsilik alamadim ama
Bunaldim artik sikiltigim yeter
Düsünmekten her günüm dert keder
Istemiyorum anne beni al yanina
Sarmala koru eskisi gibi
Tut elimi götür beni buralardan
Yoruldum ben bunca olanlardan

Verse 2 ;

Malcolm X ve Ugur Mumcu ayni örgüt vurdurdu
Bi gün sira bana gelirse diye silahimi doldurdum
Kostururken gördüklerin hayallerini yikabilir
Ciger verdigin kediler cigersiz çikabilir
Rahatta patlar aptal sikintidan insan alttan
Al lan tantanayla hantal hatunuyla Tarkan
Patakla paydar olma pompaliyla oyna boyna
Zorda kaldiginda koyna giren hatununda aynada
Bu torbada hiphop ve zehir iki dumanda bitirir
Ben rap yapmaya çalisan 12 yasinda bitirimdim
Birikimli az buçuk ailem yani aç kalmam
Para için bi bok yapmadim zaten param var
Nazim'lar Ahmet'ler asildi Deniz'ler
Siyasal dönemler 68'ler
Benimse eski günlerim var geriye gelmeyen
Bi çok orospu taniyorum parayla vermeyen

Nakarat

Bişeyler karaladım.

Sabahın ilk ışıkları.
Jaluziden içeri sızan ışıklar.
Ne kadarda keyifliler.
Ama uyuması gerekiyor.
kalkıp haşince jaluziyi kapattı.
Lanet güneş,uykumu böldü.
Ona acıdım.
Güneşi tükürüp söndürebileceğine inanıyor.
Yinede o iyi biri.
Yarım saat sonra kalkacak.Elini yüzünü yıkamadan dışarı çıkacak.
...

Lanet çapaklar gözümü köredecekler.
Yüzünü yıkasan ne olurdu ki?
Nerde bu anahtar
Çantanı bi kere düzenlemedin.
Hep içinden geçirirdin.
Bi gün düzenleyeyim diye.
Bi kere yapmadın.
İşte burda...
kıvv,kıvvv...
Bi kere de "bikerede" çalış be
Kafiyeni yerim senin.
...

Araba yolda hızlıca ilerliyor.
Tam 15 dakika geç kaldım. Bu son umudumdu. Lanet olsun daha hızlı.
Son umudun birazdan lanetlenecek çocuğum.
Hadi...ha...
Çok çile çektin. Bu kadar yeter.


ve hızlı bir şekilde uzaklaştı başka kaderleri yazmak için.

Beynimde bi şeytan var kara gözlü bıcırık yok.

Aaaah bitti bi hafta daha
Cumaları seviyorum.
Tembellik günleri.
Son haftalarda aldığım en güzel haber Da Poet'in yeni albümü oldu. 9 gün sonra ellerimde inşallah.
"Selam Dünyalı"
Kişilik olarak ve müzik olarak Türkçe Rap'in en kral adamıdır.Rap'i saygıyı %500 hakeder,sahnede agresiftir fakat o sahneden indikten sonra bende sizden biriyim havasını öyle verir ki abi diyip sarılasınız gelir.Öyle iyi öyle kral adamdır.Kendisinin yarısı kadar iş yapmayan lirik yazamayan adamlar gibi "hadi çek yaea" demez.

DP'ye övgülerimi ilettikten sonra birşeyler daha yazmak istiyorum ama yazacak birşey yok pek.

Hayat iyi.

Baya iyi lan.

Yanımda süper bişi var öyle böyle değil.

Kıpırınk kıpırınk oluyorum onla beraberken.

Ve düşünüdüm bunca tembelliğime rağmen iyiyim lan.
Allah'ım bana bi çalışma şevki ver ama öyle bi zamanda verki tam gerekli olduu zaman ver ne olur bak.

"Ruhuum doymaaaz,geceler kalmış üstümdee,gönlün olmaaz,korkmaaaaa"
"Sevgin dolmaaz denesende bile bilee ömrüm olmaaz korkmaaa,Korkmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaağğğğğğğğ"

Bunun dışında kardeşlerim yine benle biz hergece bualemde.

Bu arada gs ye kaybetti Altayımız. Ama üzülmeyin olm bu sene çıkınca seneye kocaz gayseye.

Sizleri seviyorum hayatımın nadide dakikaları.

Odam Dar.

Bugün bazı şeylerin farkına vardım.
İçim dehşet sıkkın.
Hayatımda tek negatif şey var.
Not hayatım sikişlerde.
Artık yeter.
Çalışmalıyım.


"Odam dar tam 3.5 metre kare nerde bu bok yok hiç bi çare...ha haa herşey mümkün genç yeter ki iste...!!!!!

Yiea....Sahtoman & Sansi-Odam Dar!

Herkesin içinde yalnız olmak

Bugün yapayalnızdım.
Herkes geçmişinde kaybolurken
Ben olmayan geçmişime ağladım.
Herkes deliler gibi koşarken

Bugün yapayalnızdım
Sadece yanımda o var derken.
O da gitti.
Belkide hayal edemeyeceğim kadar erken.

Bugün yapayalnızdım
Soğuk sokaklar için herkesin içinde yanan bi ateşi vardı
Benim içimde soğuğun kristalleşmiş yumruğu
Bugün kalbim durdu.

Bugün yapayalnızdım.
Donuk baktım herkese,sesim soğuktu.
Geçmişe dönüp baktığımda.
Ağlamak istiyorum boşluğa.

Bugün yapayalnızdım.
Ama üzülmüyorum yalnızlığıma
Tek yaşıyorum.
Tek ölücem.